Hauhon Lomakeskus

ala

Lasten Kesä ry:n omistama Hauhon Lomakeskus (Akkimaa eli Akkis) on vuokrattavissa koulujen loma-aikojen ulkopuolella erilaisille ryhmille sekä yksityishenkilöille. Lomakeskuksella on majoituspaikat yli sadalle henkilölle, viidessä eri rakennuksessa. Vuokrahintoihimme kuuluu täysihoidon lisäksi majoitus 1-4hh, liinavaatteet, tilojen käyttö sekä sauna. Tilamme soveltuvat parhaiten leiritoimintaan, mutta myös sukujuhlat tai vaikkapa juhlavieraiden majoitus onnistuu mainiosti. Tiloistamme löytyy inva-wc ja kulkemaan mahtuu myös pyörätuolilla vaikka tilamme eivät kaikilta osin esteettömiä olekaan.

Kysy tarjousta Lasten Kesän toimistolta: toimisto@lastenkesa.fi / 050 400 1992.

 hauhon-lomakeskus-esite-pdf

Kuvagalleriaan pääset tästä.

Lomakeskus on rakennettu vuonna 1984 ja ensimmäisenä leirikeskuksena Suomessa suunniteltu lasten leiritoimintaa varten. Vuosien mittaan rakennuksia on tullut lisää ja tiloja on peruskorjattu.

Päärakennuksestamme löytyy leirikeskuksen sydän: ruokala. Ruokalalta avautuu näkymä Akkijärvelle ja kesäaikaan luonnon vihreyteen. Rakennuksessa on lisäksi keittiö ja pesulatilat sekä Lasten Kesän leirivarastoja ja muita leiritiloja.

”Ohjaajatalolta” löytyy kolmetoista 2hh ja kaksi 1 hh. Viihtyisän keskushuoneen lisäksi rakennuksesta löytyy kolme erillistä wc:tä ja kaksi suihkutilaa, pieni keittiönurkkaus jääkaappeineen sekä osittain katettu terassi. ohjaajatalo soveltuu parhaiten aikuisryhmien majoitukseen.

Muita majoitustaloja on yhteensä neljä ja jokaiseen mahtuu majoittumaan 21 henkilöä. Jokaisesta talosta löytyy viisi 4hh sekä yksi 1hh. Huoneet ovat kiinteästi keskushuoneen ympärillä ja tilat soveltuvat erinomaisesti lapsiryhmille sekä perheille. Jokaisesta talosta löytyy jääkaappi ja pieni tiskinurkkaus, suihku, wc:t sekä leikkihuone esimerkiksi askartelutuokioita varten. Kaksi majoitustaloa liittyy kuivaushuoneen kautta toisiinsa, saman katon alle mahtuu siis majoittumaan 40 hlöä.

Monitoimitilamme Huvari palvelee niin diskona, kokoustilana, tanssitreeneissä tai vain oleskelussa. Huvarista löytyy tuolit ja pöydät noin kolmellekymmenelle, tarvittaessa isommallekin porukalle. Huvarin parvella voi pienemmällä porukalla olla omaa toimintaa, silti samassa tilassa. Parvi on mukava myös ryhmätyötilana.

Liikuntahalli Sälärissä voi pelailla erilaisia sisäpelejä tai -leikkejä. Salissa mahtuu mukavasti touhuamaan reilu kolmisenkymmentä henkilöä.

Saunamme löytyy luonnollisesti rannan läheltä. Saunarakennuksesta löytyvät löyly huoneen lisäksi suihkutila, kaksi pukuhuonetta, wc sekä takkahuone. Saunan kuistilta avautuu näkymä rauhalliselle Akkijärvelle. Uimaranta on hiekkapohjainen ja aivan rannassa on pienille lapsille soveltuvaa matalaa peuhausrantaa. Laiturin päässä vettä on riittävästi myös uimahyppyjä varten.

Rannasta löytyy myös nuotiopaikkamme, joka on toiminnassa myös talviaikaan. Makkaran- tai letunpaisto pimeässä syysillassa on elämys niin lapsille kuin aikuisille.

Hauhon Lomakeskus
Akkijärventie 221
14770 Eteläinen (Navigaattoriin Hämeenlinna)
25 km Hämeenlinnan keskustasta, 130 km Helsingistä

Hauhon Lomakeskuksen vuokrahinnat 1.1.2019 alkaen

ala

Leirikoulut:
52 € /hlö/vrk
Sisältää majoituksen liinavaatteilla, saunan ja tilojen käytön sekä täysihoidon.

Kasvatus- ja lastenjärjestöt:
52 € / hlö/vrk yli 5-vuotiaat
26 € / hlö / vrk 1-5-vuotiaat
alle 1-v. ilmaiseksi
Sisältää majoituksen liinavaatteilla, saunan ja tilojen käytön sekä täysihoidon.

Muut sopimuksen mukaan:
54 – 60 € /hlö/vrk yli 5-vuotiaat
27 – 30 €/hlö/vrk 1-5-v.
alle 1-v. ilmaiseksi
Sisältää majoituksen liinavaatteilla, saunan ja tilojen käytön sekä täysihoidon.

Muuta:
Aamupala 4,5 €
Lounas 8,5 €
Välipala 4 €
Päivällinen 8,5 €
Iltapala 4,5 €

Yöpyminen omilla liinavaatteilla: -3€ vuorokausihinnasta.
Lisäkustannus iltapalalettujen tai makkaroiden osalta on 0,50 €/hlö.
Lasten Kesän materiaalit ja välineet eivät ole vuokralaisten käytössä, tiloissa ei esimerkiksi ole tietokoneita, videotykkiä, ulkopelivälineitä yms.
Lomakeskuksella ei myöskään ole langatonta verkkoyhteyttä.
Yli 40 hengen ryhmät saavat Lomakeskuksen kokonaan omaan käyttöönsä.