Hauhon Lomakeskus

Lasten Kesä ry:n omistama Hauhon Lomakeskus (Akkimaa, Akkis) on vuokrattavissa koulujen loma-aikojen ulkopuolella. Keskuksessa on majoituspaikat yli sadalle henkilölle, viidessä eri rakennuksessa. Vuokrahintoihimme kuuluu täysihoidon lisäksi majoitus 1-4hh, liinavaatteet, tilojen käyttö ja sauna. Tilamme soveltuvat parhaiten leiritoimintaan, mutta myös sukujuhlat tai koulutustapahtuma järjestyy mainiosti. Tiloistamme löytyy inva-wc ja kulkemaan mahtuu myös pyörätuolilla vaikka tilamme eivät kaikilta osin esteettömiä olekaan.

Kysy tarjousta toimisto@lastenkesa.fi / 050 400 1992

keskus-ylhaalta
Lomakeskus on rakennettu vuonna 1984 ja on Suomen ensimmäinen lasten leiritoimintaa varten suunniteltu leirikeskus. Vuosien mittaan rakennuksia on tullut lisää ja tiloja on peruskorjattu.
Päärakennuksestamme löytyy leirikeskuksen sydän, ruokala. Ruokalalta avautuu näkymä Akkijärvelle ja kesäaikaan luonnon vihreyteen. Rakennuksessa on lisäksi keittiö ja pesulatilat sekä Lasten Kesän leirivarastoja ja muita leiritiloja.
”Ohjaajatalolta” löytyy kolmetoista 2hh ja kaksi 1 hh. Viihtyisän keskushuoneen lisäksi rakennuksesta löytyy neljä erillistä wc:tä ja kaksi suihkutilaa, pieni keittiönurkkaus jääkaappeineen sekä osittain katettu terassi. Ohjaajatalo soveltuu parhaiten aikuisryhmien majoitukseen.
Muita majoitustaloja on yhteensä neljä ja jokaiseen mahtuu majoittumaan 21 henkilöä. Jokaisesta talosta löytyy viisi 4hh sekä yksi 1hh. Huoneet ovat kiinteästi keskushuoneen ympärillä ja tilat soveltuvat erinomaisesti lapsiryhmille sekä perheille. Jokaisesta talosta löytyy jääkaappi ja pieni tiskinurkkaus, suihku, wc:t sekä leikkihuone esimerkiksi askartelutuokioita varten. Kaksi majoitustaloa liittyy kuivaushuoneen kautta toisiinsa, saman katon alle mahtuu siis majoittumaan 40 hlöä.
Monitoimitilamme Huvari palvelee niin diskona, kokoustilana, tanssitreeneissä tai vain oleskelussa. Huvarista löytyy tuolit ja pöydät noin kolmellekymmenelle, tarvittaessa isommallekin porukalle. Huvarin parvella voi järjestää erillistä toimintaa pienemmällä porukalla, silti samassa tilassa. Parvi on mukava myös ryhmätyötilana.
Liikuntahalli Sälärissä voi pelailla erilaisia sisäpelejä tai -leikkejä. Salissa mahtuu mukavasti touhuamaan reilu kolmisenkymmentä henkilöä.
Saunamme löytyy luonnollisesti rannan läheltä. Saunarakennuksesta löytyvät löylyhuoneen lisäksi suihkutila, kaksi pukuhuonetta, wc ja takkahuone. Saunan kuistilta avautuu näkymä rauhalliselle Akkijärvelle. Uimaranta on hiekkapohjainen ja aivan rannassa on pienille lapsille soveltuvaa matalaa peuhausrantaa. Laiturin päässä vettä on riittävästi myös uimahyppyjä varten.
Rannasta löytyy myös nuotiopaikkamme, joka on toiminnassa myös talviaikaan. Makkaran- tai letunpaisto pimeässä syysillassa on elämys niin lapsille kuin aikuisille.

Hauhon Lomakeskus 
Akkijärventie 221, 14770 Eteläinen (Navigaattoriin Hämeenlinna) 
25 km Hämeenlinnan keskustasta, 130 km Helsingistä

Hauhon Lomakeskuksen vuokrahinnat 2023 alkaen

Kasvatus- ja lastenjärjestöt:
58 € / hlö/vrk yli 5-vuotiaat
29 € / hlö / vrk 1-5-vuotiaat
alle 1-v. ilmaiseksi
Sisältää majoituksen liinavaatteilla, saunan ja tilojen käytön sekä täysihoidon.

Muut sopimuksen mukaan:
58 – 63 € /hlö/vrk yli 5-vuotiaat
29 – 31,5 €/hlö/vrk 1-5-v.

alle 1-v. ilmaiseksi

Sisältää majoituksen liinavaatteilla, saunan ja tilojen käytön sekä täysihoidon.

Muuta:
Aamupala 5 €
Lounas 9 €, keittolounas 7 €
Välipala 4 €
Päivällinen 9 €
Iltapala 5 €

Yöpyminen omilla liinavaatteilla: -3€ vuorokausihinnasta.
Lisäkustannus iltapalalettujen tai makkaroiden osalta on 1 €/hlö.
Lasten Kesän materiaalit ja välineet eivät ole vuokralaisten käytössä, tiloissa ei esimerkiksi ole tietokoneita, videotykkiä, ulkopelivälineitä yms.
Lomakeskuksella ei myöskään ole langatonta verkkoyhteyttä.
Yli 40 hengen ryhmät saavat Lomakeskuksen kokonaan omaan käyttöönsä.