Leiritoiminta

ala

934695_133009056884608_1740665427_n
13895232_534857153366461_2753927928920401300_n

Tutustu leiritoimintaamme yksityiskohtaisemmin alasivujen kautta. Leirihakemuksen pääset täyttämään etusivun puhekuplasta.

Järjestämme leirejä kaikkina koulujen loma-aikoina sekä viikonloppuisin. Yöleirimme järjestetään Hauhon Lomakeskuksessa, joka on Lasten Kesän oma leirikeskus Akkijärven rannalla. Leirikeskuksen tiloihin voit tutustua täällä.

Leirillä tutustutaan uusiin kavereihin ja tavataan vanhoja tuttuja rennossa lomatunnelmassa. Tutut ohjaajat ja leiriläisten omien toiveiden mukaan suunniteltu ohjelma mahdollistavat ikimuistoisen leirikokemuksen. Letunpaisto muurikalla, uimahyppykisat, souturetket, korikiipeily, jousiammunta, boffermiekkailu ja riippukeinussa köllöttely viimeisen illan leiridiscoa ja montaa muuta tekemistä unohtamatta lämmittävät kouluvuoden ajan. Vierailulla koko kesän ajan ovat ihanat eläimemme, mutta saattaapa Akkikseen eksyä mutantteja tai lörttöjäkin rantabileisiin tai markkinoille. Kotiin soittamiselle ja somettamiselle on varattu oma hetkensä leiripäivästä, muun ajan leiristä puhelimetkin saavat laiskotella.

Retkipäiväleirejä järjestetään Helsingissä kesäkuun alussa koulujen loputtua sekä elokuun alussa ennen koulujen alkua. Jokainen leiripäivä on oma retkiseikkailunsa, retkillä tutustutaan Helsingin ja lähiseudun kulttuuriin, luontoon ja liikuntakohteisiin turvallisten ohjaajien kanssa. Välissä nautitaan eväitä ja lekotellaan auringossa, saatetaanpa herkutella kesäisillä jäätelöilläkin. Mukaan voi tulla koko viikoksi tai vain niinä päivinä, kun vanhemmilla on tylsiä aikuisten juttuja.

Lomatuesta pähkinänkuoressa:
Lasten Kesän leiritoiminta on Veikkaus-tuettua ja Veikkaus-tuetut lomat jaetaan hakemusten perusteella. Hakulomake on täytettävä kokonaan, muuten Veikkauksen lomatukea ei voida myöntää. Ilman lomatukea leirin hinta on kaksinkertainen. Lomatukea leiriin voi hakea useammankin kerran vuodessa, vaikka jokaiselle leirille.

Lomatukea varten pisteytämme jokaisen hakemuksen. Lomatukea ei voida myöntää ulkomailla asuville, vaan leiriläisellä tulee olla suomalainen osoite. Lomatuen kannalta kansalaisuudella ei ole merkitystä. Lomatukea ei voida myöntää ammatillisessa laitoshoidossa asuville lapsille ja nuorille, vain yksityisessä kotitaloudessa asuville. Mikäli hakemuksessa annettujen tietojen perusteella ei voida myöntää lomatukea, olemme yhteydessä henkilökohtaisesti ja pyydämme täydennystä hakemukseen.

Jokaiselle leirille on oma hakuaikansa ja täytämme leiripaikat hakemusten perusteella. Mikäli hakuajan umpeuduttua on vapaita leiripaikkoja, kuten yleensä on, täytämme ne ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilman Veikkaus-tukea leirille voi ilmoittautua suoraan, mutta tällöin hinta on korkeampi.

Käsittelemme Lasten Kesän toimistolla kaikki tiedot luottamuksellisesti. Lapsen kanssa työskentelevälle leiriohjaajalle annetaan vain leirin kannalta tarpeelliset tiedot. Jokainen leiriläinen on ohjaajalle erityinen ja tervetullut. Asianmukaiset lisätiedot lääkityksistä, allergioista ja käytöksestä mahdollistavat keskittymisen laadukkaaseen leiritoimintaan, osaamme esimerkiksi houkutella ujon leiriläisen mukaan toimintaan pikkuhiljaa.