Vastuullinen kesäduuni 2015-2018

Kolmas sija vuoden 2018 Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa!

Lasten Kesä saavutti neljännen peräkkäisen kerran palkintosijan pienten ja keskisuurten työnantajien kategoriassa. Kiitos tästä palkinnosta kuuluu kaikille kesän 2018 työntekijöille, jotka antoivat meille huippuarvosanan tästäkin kesästä!

Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa kesätyöntekijät arvioivat työnantajaansa kuuden tekijän perusteella. Arvioinnin kohteena ovat työn mielekkyys, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Lasten Kesälle jälleen toinen sija Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa 2017!

Vastuullisin kesäduuni 2017 -kilpailuun osallistui 128 työnantajaa ja vastauksia saatiin 6 000 kesätyöntekijältä. He arvioivat työnantajiaan muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella. Voittajat valittiin kesätyöntekijöiltä saadun kokonaispalautteen perusteella. Tutkimus toteutettiin sähköisen kyselylomakkeen avulla.

Pienten ja keskisuurten sarjassa voittajaksi arvioitiin kemianalan yritys Kraton. Toisen sijan saavutti jo toista kertaa peräkkäin Lasten Kesä ry.

Lasten Kesälle jaettu 2.sija Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa 2016

Vastuullisin kesäduuni 2016 -kilpailuun osallistui 95 työnantajaa ja vastauksia saatiin 5 036 (Pienten ja keskisuurten sarjassa 15 työnantajaa) kesätyöntekijältä. He arvioivat työnantajiaan muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella. Kilpailussa palkittiin 3 parasta organisaatiota suurten sekä pienten ja keskisuurten sarjassa. Voittajat valittiin kesätyöntekijöiltä saadun kokonaispalautteen perusteella.Tutkimus toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella kesä-heinäkuussa.

Pienten ja keskisuurten sarjassa voittajaksi arvioitiin oululainen kemian alan yritys Arizona Chemical. Jaetulla toiselle sijalle ylsivät jäätelökioskiyritys Jarkko Nikkilä ja lasten leiritoimintaa järjestävä Lasten Kesä.

Perustelut: Lasten Kesä ry:llä on tasaisen varma suoritus lähes kaikilla osa-alueilla. Erittäin korkea kokonaistyytyväisyyden taso nostaa Lasten Kesä ry:n kärkisijoille. Myös työsopimukseen liittyvät asiat saavat vastaajilta kiitosta.

vastuullisin-kesaduuni-2015

Lasten Kesä voittosijalle Vastuullinen kesäduuni –kilpailussa 2015

Lastensuojelujärjestö Lasten Kesä ry nousi viime tiistaina ykkössijalle Vastuullinen kesäduuni 2015 –kilpailun pienten ja keskisuurten organisaatioiden sarjassa. Kilpailussa oli mukana 85 organisaatiota ja kyselyyn vastasi yli 5000 kesätyöntekijää. Vastuullinen kesäduuni on Monsterin, Nokian, Alma Median, Taloudellisen tiedotustoimisto TATin, Soneran ja T-Median yhteinen kampanja.

Lasten Kesä järjestää lapsille leirejä ympäri vuoden ja kesäisin Hauholla sijaitseva leirikeskus työllistää vajaat 40 työntekijää leiriohjaajista keittiöapulaisiin. Järjestö sai kilpailussa kesätyöntekijöiltään kiitosta erityisesti työhön ohjaamisesta ja perehdytyksestä sekä oikeudenmukaisesta ja tasapuolisesta kohtelusta.

”Voitto on todella hieno tunnustus järjestön pitkään tekemästä työstä ja viesti meille siitä, että organisaatiomme rakenne toimii. Panostamme sesonkityöntekijöidemme koulutukseen ja tämä näkyy työtyytyväisyydessä ja hyvässä ilmapiirissä”, toteaa Lasten Kesän va. toiminnanjohtaja Milla Paumo.

Työskentely leireillä tuo ohjaajille taitoja ja kokemuksia, joita ei välttämättä karttuisi toisenlaisessa työympäristössä. ”Turvallisessa ja välittävässä työyhteisössämme on helppo ja hyvä kasvaa ihmisenä ja työntekijänä. Työtä tekee ilolla, koska tuntee, että työpanosta arvostetaan ja jokainen on tärkeä omana itsenään. Suosittelen Lasten Kesää työnantajana kaikille jotka ovat kiinnostuneita monipuolisesta työstä leiriohjaajana”, viime kesän leiriohjaaja, sosiaalipsykologiaa opiskeleva Kaisa Kyrö sanoo.

”Pyrimme siihen että kesätyöntekijöidemme työsuhteissa olisi jatkuvuutta rekrytoimalla aiemmilta kesiltä tuttuja ja ammattitaitoisia ohjaajia myös tulevina vuosina. Näin tietotaito ja kokemukset leirikeskuksessa työskentelystä siirtyvät jouhevimmin myös uusille ohjaajille ja työtavoista on mahdollista keskustella perusteellisesti toisen ihmisen kanssa”, Milla Paumo kertoo.

Järjestön tuottamaa lasten leiritoimintaa tukee Raha-automaattiyhdistys.Voittajan on helppo hymyillä! Pystiä pokkaamassa vasemmalta oikealle toiminnanjohtaja Kaisa Ahtee, johtokunnan vpj Jaakko Kuusela, leiriohjaaja Kaisa Kyrö, lomatoiminnanjohtaja Ville Nikola ja lomatoiminnanjohtaja Hanna Mäkinen. Kuva: Dora Dalila