Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät leiritoimintaan liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä toimistoomme: 

toimisto@lastenkesa.fi 

050 400 1992. 

Palvelemme arkisin klo 9-15.

 


Kysymykset

Leireille haetaan aina sähköisellä hakulomakkeella TÄÄLTÄ. Tarvittaessa voit pyytää paperisen hakulomakkeen toimistoltamme.

Hauhon leirit: Omistamamme Hauhon Lomakeskus, tuttavallisemmin ”Akkis” ja ”Akkimaa” sijaitsee Akkijärven rannalla Hämeenlinnan Hauholla.
Keskukseen mahtuu majoittumaan 80 leiriläistä. Akkiksessa on neljä värien mukaan nimettyä lasten majoitustaloa: sininen, punainen, vihreä ja keltainen talo. Taloilla majoitutaan neljän hengen huoneissa ja rakennuksissa on sisävessat, suihku sekä pelihuone leikkejä ja pelailua varten.
Tytöt ja pojat majoittuvat erillisissä huoneissa. Lasten kanssa talolla yöpyy leiriohjaaja omassa huoneessaan.

Leirille ei tarvitse pakata mukaan omia petivaatteita, vaan ne ovat keskuksella valmiina leiriläisiä varten. Vain pyyhe pakataan mukaan kotoa.
Jos toivot lastenne tai kaverusten pääsevän samaan majoitustaloon ja huoneeseen, ilmoitathan toiveet leirihakemuksen yhteydessä.

Majoitustilojen lisäksi keskuksesta löytyy muun muassa sisäliikuntasali ”Säläri”, monitoimitila ”Huvari”, ruokala, rantasauna ja grillikatos.

Lomakeskuksen osoite:
Hauhon Lomakeskus
Akkijärventie 221
14770 Eteläinen (Navigaattoriin Hämeenlinna)
25 km Hämeenlinnan keskustasta,
130 km Helsingistä

Haku leireillemme avataan viimeistään kuusi viikkoa ennen leirin alkamisajankohtaa. Haun alkamista kannattaa seurata nettisivujemme ajankohdat ja hinnat -välilehdeltä tai Lasten Kesän sosiaalisen median tileiltä.

Kaikille Hauhon Lomakeskuksessa pidettäville leireille on tarjolla maksullinen yhteiskuljetus Helsingin, Hyvinkään ja Hämeenlinnan kautta. Leiribussin pysäkit, hinnat ja lähtöajat ovat seuraavat:

Helsinki- Hauhon Lomakeskus -Helsinki
Helsinki, Allianssi-talo, Pasila, Asemapäällikönkatu 1 (Huomaa muuttunut sijainti!)
Lähtö leirin alkamispäivänä klo 14:00 ja paluu leirin päättymispäivänä klo 15:00
Meno-paluu 26 €

Hyvinkää- Hauhon Lomakeskus -Hyvinkää
Teboil Sveitsinhovin bussiparkkipaikka, Mäkikuumolantie 1
Lähtö leirin alkamispäivänä klo 14:50 ja paluu leirin päättymispäivänä klo 14:10
Meno-paluu 20 €

Hämeenlinna- Hauhon Lomakeskus -Hämeenlinna
Linja-autoasema, Wetterhoffinkatu 2
Lähtö leirin alkamispäivänä klo 15:30 ja paluu leirin päättymispäivänä klo 13.35
Meno-paluu 16 €

Kuljetus varataan leirihakemuksen yhteydessä. Jos haluat lisätä kuljetuksen hakemuksen lähettämisen jälkeen, ota yhteyttä toimistoomme

Koulutettu ja osaava leirihenkilökunta on toimintamme ydin. Leiriohjaajat ja leirinjohtajat ovat täysi-ikäisiä ja palkattuja.
Suurin osa taitavista ohjaajistamme on kasvatus-, liikunta-, nuoriso- ja sosiaalialan opiskelijoita.

Ohjaajien lisäksi Hauhon lomakeskuksessa työskentelevät kiinteistönhoitaja, emäntä, keittiöhenkilökuntaa ja siivoojia.
Myös Pasilan toimiston työntekijät vierailevat keskuksella säännöllisesti. Vakituisen henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Leiripaikan vahvistamisen yhteydessä lähetetään leirikirje, jossa on mukana varusteluettelo. Leirikeskuksessa on valmiina petivaatteet, vain oma pyyhe tarvitsee pakata mukaan. Leirille on hyvä pakata mukaan reilusti säänmukaista vaatetta. Tarvittaessa pesemme leiriläisten pyykkiä keskuksessa.

Nimikoittehan kaikki leirille mukaan tulevat vaatteet ja tavarat! Varusteet kannattaa pakata yhdessä leiriläisen kanssa yhteen isoon kassiin.
Leirillä puhelimet saavat levätä ja leiriläiset nauttia hauskanpidosta ilman kännykkää! Puolen tunnin puhelinaika on päivittäin klo 16.30-17.30 välillä. Leirinjohtajajien puhelinpäivystysaika leirikuulumisten vaihtoon on joka päivä klo 10-11 ja 17-18. Kiireellisissä asioissa leirinjohtajamme vastaavat puhelimeen aina.

Leirille voi myös lähettää sähköpostia, tavallista postia tai terveisiä Facebookin tai Instagramin kautta. Yhteystiedot löytyvät leirikirjeestä.

Päivitämme leirikuulumisia myös ajantasaisesti Facebookiin ja Instagram –tilillemme, kannattaa käydä tykkäämässä meistä! Leiriläisistä voidaan julkaista kuvia, jos hakemuksen yhteydessä on annettu kuvauslupa.
Sinun tulisi saada vahvistusviesti hakemuksen vastaanottamisesta heti hakemuksen lähetettyäsi. Leiripaikkojen vahvistaminen alkaa yleensä noin kolmen viikon kuluttua hakuajan alkamisesta.

Valtaosa vahvistuksista lähetetään sähköpostitse. Jos et ole saanut leirikirjettä ja -laskua, tarkista ensimmäisenä sähköpostisi roskapostikansio. Jos vahvistusviestiä ei löydy, ota yhteyttä toimistoomme.

Paperisten leirikirjeiden ja laskujen lähettämiseen kuluu muutama postin käsittelypäivä.
Myönnämme Veikkaus-tuettuja leiripaikkoja sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Tukea ei tarvitse hakea erikseen, riittää kun hakemusta täyttäessä ilmoitat perheen nettotulot sekä muut leiripaikan myöntämistä tukevat sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset perustelut. Lisätietoa tuen myöntämisestä löydät täältä: lomatuen myöntäminen.

Tuen myöntämistä varten pisteytämme jokaisen hakemuksen. Ilman Veikkaus-tukea leirihinta on kaksinkertainen. Jos hakemuksessa annettujen tietojen perusteella ei voida myöntää Veikkaus-tuettua leiripaikkaa, olemme yhteydessä henkilökohtaisesti ja pyydämme tarvittaessa täydennystä hakemuksen tietoihin.

Tarkista päivitetyt tiedot alennukset: ajankohdat ja hinnat.Voit kysyä tukea leirimaksuun esimerkiksi KELA:n, kunnan perhetyön ja lastensuojelun tai seurakunnan kautta.

Ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä toimistoomme, niin voimme neuvotella eräpäivän siirtämisestä tai osamaksusta.

Huomioithan, että leiripaikan perumisesta tulee aina olla yhteydessä toimistoomme. Maksamatta jätetty leirimaksu ei riitä peruutukseksi.
Emme peru lapsen leiripaikkaa heti maksamatta jääneen laskun eräpäivän jälkeen. Maksa leirilasku mahdollisimman pikaisesti ja ota tarvittaessa yhteyttä toimistoomme.

Jos haluat perua leiripaikan, ota yhteyttä toimistoon.
Leiripaikan perumisesta tulee aina ilmoittaa toimistollemme.

Jos leirin peruuttaminen tapahtuu lähempänä kuin 7 vuorokautta ennen leiriä, perimme täyden leirimaksun. Sairastapauksen tai tapaturman takia perumisen yhteydessä toimistolle tulee toimittaa lääkärintodistus.

Tarkat leirien peruutusehdot löydät täältä.
Lähtökohtaisesti leirillemme ovat tervetulleita kaikki 6-17-vuotiaat lapset ja nuoret. Leirikeskuksemme ei kuitenkaan ole täysin esteetön, joten liikuntarajoitteiden kohdalla kannattaa olla yhteydessä toimistoon ja keskustella lapsen mahdollisuudesta osallistumiseen. Jos lapsella on oma avustaja, hän voi tulla leirille mukaan. Valitettavasti Lasten Kesä ei kuitenkaan voi tarjota lapseelle omaa avustajaa leirin ajaksi. Diagnoosi, lääkitys tai allergia eivät ole este osallistua leirille. Huomioimme lasten yksilölliset tarpeet ja esimerkiksi lääkkeiden jakamisesta huolehtii koulutettu henkilöstö. Keittiömme valmistaa jokaiselle leiriläiselle heidän ruokavalionsa mukaiset ateriat.

Hakulomakkeessa kysytään lisätietoa lapsen käyttäytymiseen vaikuttavista seikoista, lääkityksestä ja allergioista. Leiriläisen kaikkien lääkkeiden tulee olla nimettyjä ja pakkauksen mukana on oltava ohjeet lääkkeen jakamiseen. Tarkempaa lisätietoa löydät leirikirjeestä.
Löytötavaroita voi tiedustella toimistoltamme puhelimitse tai sähköpostilla leirin jälkeen. Säilytämme tavaroita noin kuukauden ajan. Löytötavarat voi noutaa Pasilan toimistolta, kauempana asuville postitamme tavarat kotiin.

Huomioimme leirien järjestelyissä ja ohjelmassa erityisen tarkkaan nykyiset koronavirusohjeistukset tartuntariskin ehkäisemiseksi.

Muistutamme että leirille ei saa tulla oireisena tai kipeänä, ja suosituksen mukaan sairastamisen jälkeen tulee koko leirille osallistuvan perheellä olla vähintään kaksi täysin tervettä päivää ennen leirin alkua!

Viranomaisten listaamissa riskimaissa kahden viikon sisällä leirin alkamisesta matkustaneiden perheiden tulee noudattaa virallista karanteenisuositusta, jolloin kukaan perheenjäsenistä ei voi osallistua leirille.

Leireillä:

 • Tärkeää on hyvä käsienpesu- ja yskimishygienia, ja tästä muistutamme vielä leirillä erikseen
 • Kaikkien majoitustalojen ja rakennusten yhteyteen varataan mahdollisuus sekä käsienpesuun että desinfiointiin.
 • Majoitustalojen siivousta ja muun muassa kahvojen desinfiointia tehostetaan entisestään.
 • Ohjelmassa otetaan huomioon mahdollisuus turvavälien pitämiseen.
 • Ruokailuja porrastetaan aiempaa enemmän ja ruokien jakamisesta ovat pääosin vastuussa ohjaajat. Ruokailussa on lisäksi uusia käytäntöjä, jotka kerrotaan ruokailujen yhteydessä.
 • Mikäli leirillä kävisi niin ikävästi, että jollekin ilmaantuu oireita tai tulee sairastuminen, on (perheleireillä koko perheen) leiri keskeytettävä ja siirryttävä sairastamaan kotiin.
 • Yhteiskuljetuksella tulleiden sairastuneiden tulee lähtökohtaisesti järjestää itse paluukyyti leiriltä
 • Leirit järjestetään erillisinä pienryhminä, joissa on yhteensä maksimissaan 20 henkilöä. Ryhmäkoko koskee myös ulko-ohjelmia ja yhteiskuljetuksia. Ryhmät ovat tekemisissä keskenään korkeintaan reiluin turvavälein. Ryhmäjaoissa huomioidaan hakemuksissa esitetyt toiveet, ja muuten ryhmät jaetaan ikäjakauman mukaan
 • Työntekijät pyrkivät toimimaan etenkin sisätiloissa vain yhden ryhmän kanssa, joskin tarpeen vaatiessa ohjaajat liikkuvat ryhmien välillä.
 • Kaikkien leirin aikuisten suositellaan käyttävän maskeja yleisissä sisätiloissa, jos se on mahdollista. Leiriläiset saavat käyttää maskia halutessaan, mutta se ei ole pakollista. Leirillä on tarjolla kertakäyttömaskeja.
 • Vältetään mahdollisuuksien mukaan fyysistä kontaktia (kättelyt, halaukset)
 

Leirin voi perua maksutta vielä viikko ennen leirin alkua. Mikäli peruutus tulee leiriviikolla johtuen sairastumisesta/koronaepäilystä voimme palauttaa leirimaksun sairaus-/testissäkäymistodistusta vastaan.

Mikäli kahden viikon aikana leirin päättymisestä jollain leirille osallistuneella todetaan koronatartunta, pyydämme olemaan yhteydessä Lasten Kesän toimistoon. Mahdollisista altistumisista tiedotamme yksityisyydensuojaa kunnioittaen.