Leiritoiminta

Tutustu leiritoimintaamme yksityiskohtaisemmin alasivujen kautta.

Leiri-info -alasivulta löydät muun muassa leirikirjeen, varusteluettelon, leirihenkilökunnan sekä esimerkin leiriohjelmasta.

Järjestämme leirejä kaikkina koulujen loma-aikoina sekä viikonloppuisin. Yöleirimme järjestetään Hauhon Lomakeskuksessa, joka on Lasten Kesän oma leirikeskus Akkijärven rannalla. Leirikeskuksen tiloihin voit tutustua täällä.

Leirillä tutustutaan uusiin kavereihin ja tavataan vanhoja tuttuja rennossa lomatunnelmassa. Tutut ohjaajat ja leiriläisten omien toiveiden mukaan suunniteltu ohjelma mahdollistavat ikimuistoisen leirikokemuksen. Letunpaisto muurikalla, uimahyppykisat, souturetket, korikiipeily, jousiammunta, boffermiekkailu ja riippukeinussa köllöttely viimeisen illan leiridiscoa ja montaa muuta tekemistä unohtamatta lämmittävät kouluvuoden ajan. Vierailulla koko kesän ajan ovat ihanat eläimemme, mutta saattaapa Akkikseen eksyä mutantteja tai lörttöjäkin rantabileisiin tai markkinoille. Kotiin soittamiselle ja somettamiselle on varattu oma hetkensä leiripäivästä. Muun ajan leiristä puhelimetkin saavat laiskotella.

Päiväleirejä järjestetään pääkaupunkiseudulla kesäkuun alussa koulujen loputtua sekä elokuun alussa ennen koulujen alkua. Jokainen leiripäivä on oma retkiseikkailunsa. Retkillä tutustutaan pääkaupunkiseudun kulttuuriin, luontoon ja liikuntakohteisiin turvallisten ohjaajien kanssa. Välissä nautitaan eväitä ja lekotellaan auringossa, ja saatetaanpa herkutella kesäisillä jäätelöilläkin!

korikiipeily
lammas ja leiriläinen
veneily

Lomatuesta pähkinänkuoressa

Lasten Kesän leiritoiminta on Veikkaus-tuettua ja Veikkaus-tuetut lomat jaetaan hakemusten perusteella. Hakulomake on täytettävä kokonaan, muuten Veikkauksen lomatukea ei voida myöntää. Ilman lomatukea leirin hinta on kaksinkertainen. Lomatukea leiriin voi hakea useammankin kerran vuodessa, vaikka jokaiselle leirille.
Lomatukea varten pisteytämme jokaisen hakemuksen. Lomatukea ei voida myöntää ulkomailla asuville, vaan leiriläisellä tulee olla suomalainen osoite. Lomatuen kannalta kansalaisuudella ei ole merkitystä. Lomatukea ei voida myöntää ammatillisessa laitoshoidossa asuville lapsille ja nuorille, vain yksityisessä kotitaloudessa asuville. Mikäli hakemuksessa annettujen tietojen perusteella ei voida myöntää lomatukea, olemme yhteydessä henkilökohtaisesti ja pyydämme täydennystä hakemukseen.
Jokaiselle leirille on oma hakuaikansa ja täytämme leiripaikat hakemusten perusteella. Mikäli hakuajan umpeuduttua on vapaita leiripaikkoja, kuten yleensä on, täytämme ne ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilman Veikkaus-tukea leirille voi ilmoittautua suoraan, mutta tällöin hinta on korkeampi.

Käsittelemme Lasten Kesän toimistolla kaikki tiedot luottamuksellisesti. Lapsen kanssa työskentelevälle leiriohjaajalle annetaan vain leirin kannalta tarpeelliset tiedot. Jokainen leiriläinen on ohjaajalle erityinen ja tervetullut. Asianmukaiset lisätiedot lääkityksistä, allergioista ja käytöksestä mahdollistavat keskittymisen laadukkaaseen leiritoimintaan, osaamme esimerkiksi houkutella ujon leiriläisen mukaan toimintaan pikkuhiljaa.

Lue tarkemmin lomatuen myöntämisestä täältä.

Koronavirustilanteen huomiointi Lasten Kesä ry:n leireillä

Huomioimme leirien järjestelyissä ja ohjelmassa erityisen tarkkaan nykyiset koronavirusohjeistukset tartuntariskin ehkäisemiseksi.

Muistutamme että leirille ei saa tulla oireisena tai kipeänä, ja suosituksen mukaan sairastamisen jälkeen tulee koko leirille osallistuvan perheellä olla vähintään kaksi täysin tervettä päivää ennen leirin alkua!

Viranomaisten listaamissa riskimaissa kahden viikon sisällä leirin alkamisesta matkustaneiden perheiden tulee noudattaa virallista karanteenisuositusta, jolloin kukaan perheenjäsenistä ei voi osallistua leirille.

Leireillä:

 • Tärkeää on hyvä käsienpesu- ja yskimishygienia, ja tästä muistutamme vielä leirillä erikseen
 • Kaikkien majoitustalojen ja rakennusten yhteyteen varataan mahdollisuus sekä käsienpesuun että desinfiointiin.
 • Majoitustalojen siivousta ja muun muassa kahvojen desinfiointia tehostetaan entisestään.
 • Ohjelmassa otetaan huomioon mahdollisuus turvavälien pitämiseen.
 • Ruokailuja porrastetaan aiempaa enemmän ja ruokien jakamisesta ovat pääosin vastuussa ohjaajat. Ruokailussa on lisäksi uusia käytäntöjä, jotka kerrotaan ruokailujen yhteydessä.
 • Mikäli leirillä kävisi niin ikävästi, että jollekin ilmaantuu oireita tai tulee sairastuminen, on (perheleireillä koko perheen) leiri keskeytettävä ja siirryttävä sairastamaan kotiin.
 • Yhteiskuljetuksella tulleiden sairastuneiden tulee lähtökohtaisesti järjestää itse paluukyyti leiriltä
 • Leirit järjestetään erillisinä pienryhminä, joissa on yhteensä maksimissaan 20 henkilöä. Ryhmäkoko koskee myös ulko-ohjelmia ja yhteiskuljetuksia. Ryhmät ovat tekemisissä keskenään korkeintaan reiluin turvavälein. Ryhmäjaoissa huomioidaan hakemuksissa esitetyt toiveet, ja muuten ryhmät jaetaan ikäjakauman mukaan
 • Työntekijät pyrkivät toimimaan etenkin sisätiloissa vain yhden ryhmän kanssa, joskin tarpeen vaatiessa ohjaajat liikkuvat ryhmien välillä.
 • Kaikkien leirin aikuisten suositellaan käyttävän maskeja yleisissä sisätiloissa, jos se on mahdollista. Leiriläiset saavat käyttää maskia halutessaan, mutta se ei ole pakollista. Leirillä on tarjolla kertakäyttömaskeja.
 • Vältetään mahdollisuuksien mukaan fyysistä kontaktia (kättelyt, halaukset)
 

Leirin voi perua maksutta vielä viikko ennen leirin alkua. Mikäli peruutus tulee leiriviikolla johtuen sairastumisesta/koronaepäilystä voimme palauttaa leirimaksun sairaus-/testissäkäymistodistusta vastaan.

Mikäli kahden viikon aikana leirin päättymisestä jollain leirille osallistuneella todetaan koronatartunta, pyydämme olemaan yhteydessä Lasten Kesän toimistoon. Mahdollisista altistumisista tiedotamme yksityisyydensuojaa kunnioittaen.

Kiitämme ymmärryksestä ja huolellisuudesta!