Leiriläisten lääkkeistä

ala

Jos lapsella on käytössä lääkkeitä leirin aikana, ne tulee pakata mukaan alkuperäispakkauksissaan ja reseptilääkepakkauksissa tulee olla reseptitarra. On erittäin tärkeää liittää mukaan selkeät ohjeet lääkkeen käytöstä. Lääkkeet voi antaa leiribussilla ohjaajalle tai muistuttaa ohjaajalle bussilla, että lääkkeitä on mukana. Monet lapset eivät osaa itse lääkkeistä huolehtia tai muista kertoa niistä. Siksi on tärkeää, että ohjaajilla on riittävästi tietoa lääkkeistä.

Kaikkien lääkkeiden, myös ravintolisien, mukana tulee olla tieto milloin ja paljonko lääkettä annetaan. Tarvittaessa leiriltä ollaan yhteydessä vanhempiin puutteellisten tietojen täydentämiseksi ja epäselvyyksien välttämiseksi. Muistattehan, että lapsi ei itse voi olla vastuussa lääkkeistään tai niiden tarpeesta vaan vastuu on aikuisella.

Lääkkeet kerätään leirin aluksi talteen ja ohjaajat huolehtivat niiden antamisesta. Leirillä kaikki lääkkeet säilytetään ohjaajien huoneessa lukitussa kaapissa. Viileässä säilytettävät lääkkeet säilytetään jääkaapissa ohjaajan huoneessa.

Tarvittaessa voimme antaa leiriläiselle yleisimpiä reseptivapaita lääkkeitä, esim. Panadolia tai Heinixiä. Ilmoittakaa toimistollemme, mikäli toivotte toimittavan eri tavalla. Muistattehan ilmoittaa leirille myös lääkeaineallergiat.

Kela-kortti tulee olla leiriläisellä mukana leirillä äkillisiä sairastapauksia varten. Kela-kortin voi antaa bussilla ohjaajalle tai Lomakeskuksessa teitä vastassa olevalla ohjaajalle.

Varusteluettelo

ala

Leirillä on kaikille aluslakanat, pussilakanat, tyynyliinat sekä peitot ja tyynyt (HUOM oma pyyhe mukaan!). Karkkia tai muita omia eväitä ei tarvita leirin aikana, bussimatkoille voi halutessaan ottaa mukaan pientä naposteltavaa, jotka leirin ajan säilytetään ohjaajien lukitussa kaapissa.

Pakkaathan mukaan:
yöpuku (ja unilelu)
alusvaatteita
sukkia
pitkiä housuja
pitkähihaisia paitoja
pyyhe
saippua, hammasharja ja hammastahna
hiusharja
Kela-kortti
mahdolliset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissaan ja niiden annosteluohjeet
sadetakki
kumisaappaat
Kesäleireille tarvitaan mukaan myös hellevaatteita, uimahousut tai uimapuku sekä hattu tai huivi päähän
Talvikauden leireille mukaan tarvitaan myös ulkoiluun sopivaa lämmintä vaatetta sekä villasukat

Kannattaa myös kurkistaa sääennustetta leiritavaroita pakatessa ja ottaa varusteita mukaan myös sää huomioiden.
NIMIKOITTEHAN KAIKKI MUKAAN TULEVAT VAATTEET JA TAVARAT. Tämä helpottaa löytötavaroiden päätymistä oikealle leiriläiselle. Varusteet kannattaa pakata YHDESSÄ LEIRILÄISEN KANSSA yhteen tai kahteen isoon kassiin, pienet pussukat unohtuvat helposti.