Saavutettavuusseloste

Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta. Laki perustuu entiseen EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Tämä saavutettavuusseloste koskee Lasten Kesä ry:n verkkosivustoa ja mahdollisia muita sähköisiä palveluita.

Vaatimustenmukaisuus ja seloste

Lasten Kesä ry:n verkkosivusto ja sähköiset palvelut vastaavat osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1: n vaatimustasoja A ja AA. Tämä seloste on laadittu uudistetun verkkosivuston julkaisun yhteydessä 04.11.2020. Seloste perustuu käyttökokeiluun, itsearvioon sekä testausohjelmalla suoritettuun tarkastukseen. Saavutettavuuden arviointiin osallistui ulkopuolisena asiantuntijana verkkosivuston tekijä.

Ei-saavutettava sisältö Lasten Kesä ry:n verkkosivustolla

  • Löytyy liitetiedostoja, jotka eivät ole osin tai kokonaan saavutettavuusvaatimusten mukaisia eikä niistä välttämättä ole HTML-muotoista versiota. Ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoja ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi.
  • Kaikkia toimintoja ei voi käyttää pelkästään näppäimistöllä. Odotamme lisäosien päivityksiä kolmannelta osapuolelta.
  • Löytyy kuvia, joiden vaihtoehtoinen teksti ei ole riittävän kattava.

 

Pyrimme korjaamaan saavutettavuuspuutteet mahdollisimman pian sen jälkeen, kun niitä ilmenee. Ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoja ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi.

Palaute

Jos tarvitsemasi sisältö tai tiedosto ei ole saavutettava, otathan meihin yhteyttä, jolloin voimme sopia tavan toimittaa haluamasi tieto saavutettavassa muodossa. Kehitämme saavutettavuutta verkkosivustolla ja muissa sähköisissä palveluissa jatkuvasti. Jos mieleesi herää palaute, kysymys tai ehdotus saavutettavuuteen liittyen, kerrothan sen meille alla olevan lomakkeen kautta! Vastauksessa voi lain mukaisesti kestää 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen vastaukseen tai et saa sitä lainkaan määräajassa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla on selvitetty, miten ilmoituksen voi tehdä ja kuinka saavutettavuustilanteet käsitellään.

Saavutettavuus- ja palautelomake

Anna palautetta sivuston saavutettavuuteen, käyttöön tai sisältöön liittyen alla!