Leiritoiminta perheitä tukemassa -hanke 2017-2020

ala

Leirielämä perheitä tukemassa on usean eri järjestön yhteishanke, jonka tarkoituksena on järjestää vuosien 2017-2020 aikana perheleirejä. Yhteensä leirejä tullaan järjestämään 25 kappaletta.

Tarkoituksena on yhdistää leirielämän ainutlaatuisuus ja perheen tukeminen yhteen uudenlaisella tavalla. Leiriviikonloput mahdollistavat koko perheelle yhteistä aikaa, uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia. Ideana hankkeella on, että perhe voi osallistua hankkeen aikana usealle eri leirille aloitusleirin käytyään.

Leireillä vietetään aikaa yhdessä niin oman perheen, kuin muidenkin perheiden kanssa touhuten perinteisiä leiriasioita. Viikonloppuun mahtuu saunomisen, iltanuotioiden ja ohjelman lisäksi keskusteluja, lepäämistä ja ruokailua.  Majoittuminen tapahtuu sisätiloissa, eikä leireily vaadi mitään erityistaitoja tai välineitä. Leireillä on paikalla täysi-ikäisiä, kokeneita leiriohjaajia huolehtimassa ohjelmasta ja viihtymisestä. Tarkoituksena on myös luoda leirillä kannustava ilmapiiri, jossa saa jakaa arjen haasteita, puhua mieltä askarruttavista asioista ja saada muilta tukea. Hankkeen eri yhteistyöjärjestöjen toiminnasta saa myös leirien aikana lisätietoa. Leireille voivat hakea mukaan perheet, jotka kokevat että leiriviikonloppu tarjoaisi tukea arkeen. Jokaiselle leirille otetaan mukaan 10-20 perhettä, riippuen perheiden koosta.

Leireillä on sekä yhteistä, että vapaavalintaista ohjelmaa. Tarkoitus on myös, että aikuisille ja lapsille on välillä eri ohjelmaa. Tällaisina hetkinä leiriohjaajat huolehtivat lapsista ja vanhemmat voivat keskittyä rauhassa muuhun ohjelmaan tai vapaa-aikaan. Leirit toimivat laajempina kokonaisuuksina, ideana on, että aloitusleirien jälkeisille leireille rakennetaan leirien sisältöjä osallistujien toiveiden mukaan ja tuodaan eri järjestöjen osaamista leireille asiantuntijoiden muodossa. Näin leirien kautta apu ja tuki löytävät tiensä myös arkeen.

Leireille haetaan täyttämällä hakemus. Hakemukseen on hyvä avata perheen tilannetta ja tarvetta leirille, näitä syitä voivat olla niin sosiaaliset, terveydelliset kuin taloudelliset syyt. Leirien hakuaika on ilmoitetaan hakulomakkeessa tarkemmin, mutta on kestoltaan muutamia viikkoja, jonka jälkeen jäljelle jääneet paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vuodenaikojen mukaan leiriohjelmat mukautuvat sellaisiksi, että leirillä pääsee nauttimaan leirikeskuksia ympäröivästä luonnosta ja rauhoittumaan arjen keskellä. Leirejä järjestetään kolmessa eri leirikeskuksessa, näistä löydät lisätietoja omalta välilehdeltä leirikeskukset

Aloitusleiri

Perheen tulee osallistua aloitusleirille, jossa tutustutaan paremmin niin leirielämään kuin perheen tilanteeseen ja toiveisiin. Aloitusleirien pohjalta rakennetaan hankkeen muita teemaleirejä ja näille voi perhe osallistua omien aikataulujen ja halujen mukaisesti koko hankkeen ajan. Ajantasaiset tiedot leireistä löytyvät nettisivuilta. Lisäksi leireistä tiedotetaan sähköpostitse ja sosiaalisen median kanavien kautta

Aloitusleirin ohjelmasta lisätietoa täältä

Hakulomake  leirille löytyy tästä linkistä

Ajankohtaista

ala

Hankkeen kevään viimeinen teemaleiri pidetään Akkiksessa 25.-27.5.2018 tämän jälkeen hankkeen leirit lomailevat kesän ajan ja jatkuvat syksyllä.

Elokuun aloitusleiri ja syyskuun teemaleiri järjestetään Koivuhaan leirikeskuksessa Haukiputaalla, lähellä Oulua. Haku leirikaksikolle alkaa vielä toukokuun puolella, joten pysytelkääpä kuulolla!