Leiritoiminta perheitä tukemassa -hanke 2017-2020

ala

Terve!

ja tervetuloa tutustumaan Leiritoiminta perheitä tukemassa -hankkeen omaan alasivuun. Näiltä sivuilta löydät tarkemmin tietoa mistä tässä Lasten Kesän luotsaamassa perheleirihankkeessa oikein onkaan kysymys ja kuinka hankkeen toimintaan pääsee mukaan.

 

Leiritoiminta perheitä tukemassa hanke on osa Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaa eriarvoisuuden vähentämiseksi ja vuosina 2017-2020 järjestetään  perheleirejä tuomaan virkistystä ja vertaistukea perheiden arkeen. Hankkeessa on mukana kuusi järjestöä ja leireillä kohtaavatkin erilaiset perheet eri puolilta Suomea -tervetuloa mukaan!

 

Ota toki yhteyttä hanketta koordinoivaan Kaisaan mikäli on jotain kysyttävää!

 

Ajankohtaista

ala

 

 

 

 

Syksyn 2020 leirit ovat kaikki jatkoleirejä. Tällä hetkellä leirit järjestetään suunnitelman mukaisesti. Mikäli leirihaku on mennyt perheeltänne ohi, otathan Kakeen yhteyttä.

Muistutamme että leirille ei saa tulla oireisena tai kipeänä ja suosituksen mukaan sairastamisen jälkeen tulee välissä olla kokonainen terve päivä ennen leirin alkua!

Viranomaisten listaamissa riskimaissa kahden viikon sisällä leirin alkamisesta matkustaneiden perheiden tulee noudattaa virallista karanteenisuositusta, jolloin kukaan perheenjäsenistä ei voi osallistua leirille.

Leirin järjestelyissä otamme huomioon viralliset ohjeistukset.

  • Tärkeää on hyvä käsienpesu- ja yskimishygienia, ja tästä muistutamme vielä leirillä erikseen.
  • Kaikkien majoitustalojen ja rakennusten yhteyteen varataan mahdollisuus sekä käsienpesuun että desinfiointiin.
  • Majoitustalojen siivousta ja muun muassa kahvojen desinfiointia tehostetaan entisestään.
  • Ohjelmassa otetaan huomioon mahdollisuus turvavälien pitämiseen.
  • Ruokailuja porrastetaan aiempaa enemmän ja ruokien jakamisesta ovat pääosin vastuussa ohjaajat. Ruokailussa on lisäksi uusia käytäntöjä, jotka kerrotaan ruokailujen yhteydessä.

Mikäli leirillä kävisi niin ikävästi, että jollekin ilmaantuu oireita tai tulee sairastuminen, on (perheleireillä koko perheen) leiri keskeytettävä ja siirryttävä sairastamaan kotiin. Yhteiskuljetuksella tulleiden sairastuneiden tulee lähtökohtaisesti järjestää itse paluukyyti leiriltä.

Leirin voi perua maksutta vielä viikkoa ennen leirin alkua. Mikäli peruutus tulee leiriviikolla johtuen sairastumisesta/koronaepäilystä voimme palauttaa leirimaksun sairaus-/testissäkäymistodistusta vastaan.

Mikäli kahden viikon aikana leirin päättymisestä jollain leirille osallistuneella todetaan koronatartunta, pyydämme olemaan yhteydessä Lasten Kesän toimistoon. Mahdollisista altistumisista tiedotamme yksityisyydensuojaa kunnioittaen.

Kiitos ymmärryksestä ja huolellisuudesta. Näiden ohjeiden lisäksi, tai niistä huolimatta, toivomme, että leirielämä on kaikille mitä onnistuneinta ja muistorikasta!