70-vuotias Lasten Kesä ry

Vuosi 2022 on ollut Lasten Kesän juhlavuosi, sillä vuonna 1952 perustettu järjestömme on täyttänyt 70-vuotta. Kahden viimeisen korona-epidemian sävyttämän vuoden jälkeen pääsimme järjestämään kesäleirit täysin taloin ja Akkimaa täyttyi iloisista leiriläisistä. Leirien ilo ja elämä jatkui myös syysleirillä sekä viikonloppuisin perhe- ja yhteistyöleireillä läpi vuoden. 

Vuosi on siis ollut työntäyteinen, mutta myös 70-vuotista Lasten Kesää on kuluneen syksyn aikana keretty juhlia useampaan otteeseen. Aloitimme juhlinnan syyskuussa järjestämällä yhteistyökumppaneillemme kahvitilaisuuden Helsingissä Pakin talolla ja lokakuussa puolestaan järjestettiin alumnijuhlat Lasten Kesän entisille työntekijöille Akkimaassa.

Alumnijuhlat järjestettiin kesän ohjaajien palautepäivien yhteydessä. Juhlat keräsivät yli 40 entistä työntekijää ja 20 tämän kesän työntekijää yhteen muistelemaan ikimuistoisia kokemuksia ja hetkiä Lasten Kesällä. Juhlatunnelmia pääset halutessasi kurkistamaan täältä. Jaamme näitä juhlissa kerättyjä muistoja huomisesta alkaen myös sosiaalisessa mediassa joulukalenterin muodossa.

Juhlavuoden tunnelmissa olemme muistelleet Lasten Kesän pitkää ja arvostettavaa historiaa lasten lomatoiminnan järjestämisen parissa. Niin Lasten Kesän toimintamuodot, toimintaympäristö kuin koko yhteiskuntakin on muuttunut kuluneen 70 vuoden aikana paljon. Toiminnan tavoitteet ovat kuitenkin kaikkien näiden vuosien jälkeenkin edelleen samat. 

Tämä juhlavuosi on kulunut todella nopeasti ja pian koittaakin jo joulukuu, joulu ja uusivuosi. Uutta vuotta juhlistamme tietenkin Akkiksessa uudenvuoden leirillä. Olemme kuluneen vuoden ajan muistelleet Lasten Kesän historiaa lämmöllä, mutta käännämme myös jo innokkaasti katseemme kohti tulevaa ja ensi vuoden leirejä.

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi