”Voiko tänne jäädä asumaan?” – Akkiksen alkukesän kuulumisia

 

Hauhon lomakeskuksessa, tuttavallisemmin Akkiksessa, on vietetty kesän 2018 aikana jo viisi kokonaista lasten ja nuorten leiriä. Parhaillaan käynnissä on järjestyksessään kuudes kesäleiri, joka on suunnattu 10-17-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kesällä Hauhon leiritoiminnasta vastaa kolme leirinjohtajaa. Heidän vastuullaan on leirien käytännön toteuttaminen keskuksessa, yhteistyössä lähes neljänkymmenen leiriohjaajan kanssa. Ohjaajien ja leirinjohtajien lisäksi onnistuneen leirielämyksen mahdollistavat Akkiksen keittiöhenkilökunta, siivoojat ja kiinteistönhoitaja. Kesällä 2018 Akkiksessa lomailee noin 800 iältään 5-17-vuotiasta lasta ja nuorta, yhteensä 10 leirillä kesä-elokuun aikana. Ohjaajien johtamisen lisäksi leirinjohtajien työnkuvaan kuuluu muun muassa leirin käytännön järjestelyt leirikeskuksessa, leiriläisten turvallisuudesta vastaaminen ja yhteydenpido leiriläisten huoltajien kanssa.

Toimiston Miitta tiedusteli työvuorossa olleiden leirinjohtajien, Waden ja Henkan, tunnelmia kesän leiriarjen pyörittämisestä:

 

Miten menee? Fiilikset alkukesästä?

Henkka: Fiilikset ovat mitä parhaimmat! Alkukesän leireillä on ollut paljon ensikertalaisia lapsia, jotka ovat päässeet hienosti mukaan toimintaan. Myös kelit ovat suosineet!

Wade: On myös aina ihanaa nähdä vanhoja tuttuja leiriläisiä.

Henkka: Kesän leireillä taitonsa ovat osoittaneet meidän raudanlujat ja ammattitaitoiset ohjaajat.

Wade: Kiitoksen ansaitsevat myös keittiön työntekijät, siivoojat sekä kiinteistönhoitajamme Harri, jonka upeat rakennelmat, kuten Amfin uusi kota sekä kiipeilyseinä ilostuttavat leiriarkeamme. Myös eläinystävät ovat yksi suuri ilon aihe jokaisena leiripäivänä.

 

Miltä leirinjohtajan työ on tuntunut?

Wade: Meillä on kasassa loistava ohjaajatiimi, he ovat helppoja johdettavia. Jos jotain toivoisi lisää omaan työhön, niin aikaa leiriläisten kanssa mäellä.

Henkka: Eihän tämä oo työtä, tämä on elämäntapa. Leirillä aikakäsitys hämärtyy: aamulla kun aloittaa työpäivän, niin kohta onkin jo ilta. Aika lentää ja parta kasvaa!

 

Mikä leireillä on ollut johtiksen näkökulmasta parasta?

Henkka: Se, kun leiriläinen saapuu vähän jännittyneenä, eikä välttämättä tunne ketään ja viimeisenä leiri-iltana sanoo, että ”tää leiri on parasta”.

Wade: Fiilis kivan leiripäivän päätteeksi; kävelee hiljaisella mäellä ja muistelee kivoja päivän tapahtumia, ja tietää että aamulla saa taas palata leirihommiin.

Henkka: Parasta on myös se, että työtä tehdään hyvien ystävien kesken ja se varmasti välittyy myös leiriläisille.

 

Tiivistä leirinjohtajan työnkuva muutamalla sanalla:

Henkka laulaen: Hunajata, hunajata, hunajata…

Johtikset yhdessä: Johtiksen työnkuva on luoda edellytykset ja puitteet ohjaajille, jotta he voivat tehdä työtään mahdollisimman hyvin. Johtis toimii taustalla, pitäen langat käsissään. Iso osa työtä on yhteydenpito leiriläisten huoltajiin. Me johtikset luodaan toiminnallamme turvallisuuden tunne sekä leiriläisille, ohjaajille että vanhemmille.

 

Akkis kolmella sanalla?

Wade: Huolettomuutta, höpsöttelyä, hyviä ystäviä.

Henkka: Rauhaa, rakkautta ja rapsutusta.

 

Kenelle meidän leirit sopivat?

Johtikset yhdessä: Ihmisille ja eläimille. Eli lähes kaikille.

 

Kerro jokin iloinen muisto alkukesän leireiltä:

Wade: Eräs leiriläinen kysyi, että voiko tänne Akkikseen jäädä asumaan!

Henkka: Kesän ensimmäisen leirin alku, kun bussi saapui ja lapset vilkuttivat innoissaan!

 

Haastattelun lopuksi sekä Henkka että Wade halusivat vielä lähettää terveisiä äideilleen.

Kiitos haastattelusta! 🙂

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi