Akkimaasta Pasilaan – Tuomaksen harjoittelukokemuksia

Tuomas, kävelevä Lasten Kesän mainos!Syksyn toimistoarkea on ilahduttanut  korkeakouluharjoittelijamme Tuomas Hyökyranta. Tuomas on 22-vuotias tuleva luokanopettaja ja musiikinope. Alun perin hän on kotoisin Helsingistä, mutta muutti opintojen perässä Turkuun kolme vuotta sitten. Vapaa-ajalla Tuomas harrastaa uintia, valmentaa uimareita ja musisoi.

Vuoden alussa Tuomas löysi Lasten Kesän leiriohjaajailmoituksen, haki töihin ja tuli valituksi. Kesän ajan hän työskenteli leiriohjaajana Hauhon lomakeskuksessa ja tänä syksynä Tuomas on päässyt kurkistamaan Pasilan toimiston arkeen korkeakouluharjoittelun myötä. Tämän lisäksi Tuomas toimii Hauhon syysleireillä leirinjohtajana.

Tuomaksen harjoitteluun toimistolla on kuulunut muun muassa kesän palautteiden käsittely ja syysleirien valmistelu. Tuomas pääsi myös mukaan pokkaamaan palkinnon Vastuullisin kesäduuni -kilpailusta ja on osallistunut aktiivisesti toimiston yhteistyötapaamisiin. Onnistuipa Tuomas harjoittelunsa aikana anomaan myös Lego-lahjoituksen leiritoimintaa ilahduttamaan: aktiivinen kaveri! Harjoittelu on opettanut Tuomakselle hänen omien sanojensa mukaan paljon. Toimistolla työskentely on auttanut luomaan kokonaiskuvan leiritoiminnan järjestämisestä. Tuomakselle harjoittelu on mahdollistanut käytännön työelämätaitojen oppimista ja järjestömaailmaan tutustumista. Toimistolla Tuomas on vakuuttanut muut tietoteknisellä osaamisellaan ja erinäisten Excel-kaavioiden laatiminen sujuukin häneltä käden käänteessä. Harjoittelun aikana Tuomas pääsi opettelemaan myös asiakasrekisterin käyttöä. Tuomas itse mainitsee oppineensa myös sen, ”että Turusta Pasilaan kulkee junalla aika nopeasti.” Harjoittelun aikana hän on oppinut suunnistamaan sujuvasti Itä-Pasilan sokkeloissa!

Harjoittelussa viihtymisestä kertonee se, että Tuomaksen mielestä toimistolle on ollut aina kivaa tulla. Kokemus työn merkityksellisyydestä on ollut tärkeä motivaattori. Mukavaksi työtehtäväksi Tuomas mainitsee esimerkiksi ohjaajien palautepäivät Hauholla. Tällöin Tuomas pääsi sekä esittelemään harjoittelutyönsä tuloksia että ”tapaamaan hyviä tyyppejä”, kesän tärkeää työyhteisöä. Tuomas kokee Lasten Kesän olevan erittäin hyvä työnantaja. Tämä johtuu Tuomaksen mielestä siitä, että työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan ja se näkyy työssä viihtymisenä sekä välittyy ulospäin. Tuomas kokee tulleensa kunnioitetuksi ja arvostetuksi sekä työntekijänä että persoonana, työtehtävästä riippumatta. Hauskinta muistoa kysyttäessä Tuomas mainitsee kesän ensimmäisen työpäivän Akkiksessa. Kirkonrottaa leikkiessä Tuomas oli jäänyt etsijäksi, mutta ei muistanut vielä yhdenkään leiriläisen nimeä: ”hauskaa meillä oli, vaikka en saanutkaan yhtään kirkonrottaa kiinni”, Tuomas toteaa.

Me toimistolla kiitämme lämpimästi Tuomasta hurjan aktiivisesta, reippaasta ja innokkaasta työotteesta. Tuomas on alusta saakka osoittanut olevansa motivoitunut ja aidon kiinnostunut työstään. Toivottavasti saamme pitää Tuomaksen mukana Lasten Kesän toiminnassa vielä pitkään!

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi