Käytännön kokemusta ja kesätöitä

Maaliskuun blogitekstissä esittäytyy korkeakouluharjoittelijamme Iiris, joka työskentelee kevään ajan harjoittelijana Lasten Kesän toimistolla ja kesällä  retkipäiväleirien ohjaajana!

 

Moi! Olen Iiris Reinikainen, Vihdin maalaismaisemista Helsinkiin muuttanut opiskelija. Olen 22-vuotias ja aikaisemmalta koulutukseltani lähihoitaja. Opiskelen parhaillaan yhteisöpedagogiksi Humanistisen ammattikorkeakoulun järjestö- ja nuorisoalalla. Perusluonteeltani olen iloinen ja rauhallinen, nautin aktiivisesta elämästä ja rakastan uusia haasteita. Kuvailisin itseäni ahkeraksi, uteliaaksi ja positiiviseksi työntekijäksi.

Arkeni työharjoittelun ja koulun ulkopuolella on hyvin perinteistä opiskelijaelämää. Iso osa vapaa-ajastani kuluu opiskeluiden ja kurssitehtävien parissa, mutta varaan kuitenkin aina aikaa harrastuksille. Käyn päivittäin urheilemassa kuntosalilla tai raikkaassa ulkoilmassa. Viikonloppuisin vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, välillä kaadun sohvalle viltin alle katselemaan elokuvia ja sarjoja. Rakastan myös tehdä käsitöitä virkkaamisen ja kutomisen merkeissä, lemppareitani ovat villasukat ja sisustuskorit!

Päädyin työharjoitteluun Lasten Kesälle hyvän tuurin ansiosta. Viime syksynä etsin työharjoittelupaikkaa järjestömaailmasta, (erityisenä kiinnostuksen kohteena lastensuojelujärjestöt) ja ohjaava lehtorini antoi juuri sopivasti vinkin, että Lasten Kesä etsii työharjoittelijaa toimistolleen. Tutustuin Lasten Kesän toimintaan nettisivujen kautta ja kiinnostuin heti. Lastensuojelutyö oli tullut itselleni tutuksi edellisenä kesänä lastenkodissa työskennellessäni, joten oli mahtavaa jatkaa samalla linjalla opintojen kautta. Innostusta lisäsi tietysti se, että leirityö ei ollut ennestään itselleni tuttua. Harjoittelu antaisi siis osviittaa siitä, mitä leiritoiminta on lastensuojelun piirissä, miten leiritoimintaa johdetaan sekä mitä toiminnan suunnittelu ja järjestäminen vaatii.

Harjoitteluni on sisältänyt tähän mennessä leirien markkinointia, suunnittelua ja erilaisten raportti- ja leiriopaspohjien työstämistä. Olen päässyt käsittelemään leirihakemuksia ja leiripalautteita, oppinut Veikkaus-tuetun leiritoiminnan pisteytysmenetelmän ja tehnyt ”normaaleja” toimistotöitä sähköpostien sekä puhelinsoittojen merkeissä. Kiinnostavinta tähän mennessä on ollut ehdottomasti kokonaisuuden näkeminen ja kokeminen käytännössä; järjestön toimintamallit, rahoituspuoli, yhteistyökuviot, hankkeet ja leirien kehittyminen ja kehittäminen. Olen päässyt sukeltamaan Lasten Kesän järjestömaailmaan ihanassa ja kannustavassa työympäristössä!

Toimin myös opiskelevana ohjaajana talviloman retkipäiväleirillä Helsingissä. Pääsin osaavan Hanna-ohjaajan oppeihin suunnittelemaan ja toteuttamaan retkipäiväleiriä ja se oli mukava kokemus! Leiri antoi minulle paljon eväitä kesän päiväleiritoiminnan suunnitteluun ja kokonaisuuden hahmottamiseen retkipäiväleirien osalta. Sain myös paljon uusia työkaluja ohjaamiseen ja käytännön kokemusta leiritoiminnasta. Kesäkuussa 2019 työskentelen ohjaajana Helsingin päiväleireillä, joten kokemus oli sen kannalta erittäin tärkeä ja hyödyllinen! Kesätöiltä odotankin hieman rennompaa ohjaustyyliä ilman jännitystä sekä mukavaa yhdessäoloa leiriläisten kanssa, aurinkoisissa tunnelmissa! 🙂

Iiriksen pikavalinnat:
Kesä / talvi
Meri / järvi
Jätski / karkki
Ranta- / kaupunkiloma
Leffa / museo
Metro / ratikka
Sininen /oranssi

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi