miitta ja lapset

Kevätkuulumisia

Huhtikuun blogikirjoituksen laati lapsi- ja perhetyön kehittäjämme Miitta.

 

”Aurinko on lämmittänyt tällä viikolla ihanasti ja pyöräilykausikin on avattu! Pasilan toimistolla tulevaa kesää on suunniteltu jo pitkän aikaa ja alkuvuosi on ollut toiminnantäyteinen kaikkine leirivalmisteluineen. Aloitin vuoden alussa ihka uudessa työnkuvassa lapsi- ja perhetyön kehittäjänä. Käytännön työarki ei kuitenkaan kokenut suuria muutoksia – olinhan ollut osa toimiston työyhteisöä jo vuoden päivät järjestötyöntekijän roolissa. Uusi nimike selkeytti työnkuvaani perheleiritoiminnan suunnittelijana, kehittäjänä ja tietysti myös leirien vetäjänä.

Viimeiseen neljään kuukauteen on mahtunut jo neljä iloista leiriviikonloppua! Käytännössä vietän siis yhden viikonlopun kuukaudessa leirikeskuksessamme Hauholla. Teemme yhteistyötä useiden eri järjestötoimijoiden kanssa. Tämän vuoden puolella on järjestetty yhteistyöviikonloput Pienperheyhdistyksen ja Erityinen sisaruus -projektin kanssa sekä kaksi  Adoptioperheet ry:n yhteistyöleiriä lapsille ja nuorille. Toukokuun aikana on vielä kaksi leiriviikonloppua ennen kuin koittaa kesäloman aika.

Lapsi- ja perhetyön kehittäjänä saan toteuttaa leirit alusta loppuun, aina suunnittelutyöstä käytännön leirimenoon. Tässä työnkuvassa ehdottoman tärkeitä ovat hyvät organisointi-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Jokaisen yhteistyöjärjestön kanssa laaditaan heidän tarpeisiinsa sopiva leirikokonaisuus ja leiriläisten ikäjakauma vaihtelee vaippaikäisistä isovanhempiin. Yhteistyöleirien lisäksi työnkuvaani kuuluu järjestömme somemarkkinointi ja -viestintä. Päivittäinen osa työtäni on myös toimiston asiakaspalvelu ja leirihakemusten käsittely varsinkin näin keväällä, kun hakemuksia saapuu kuumimpaan hakuaikaan kymmeniä päivässä!

Jokainen pienessä (ja isommassakin) järjestössä työskentelevä samaistuu varmasti kokemukseen työn pirstaleisuudesta. Järjestötyöläisen arki koostuu lukuisten pienten ja liikkuvien palasten yhteen sovittelemisesta. On osattava priorisoida, aikatauluttaa, organisoida ja jakaa tehtäviä työkavereiden kesken. Työssäni tarvitaan kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja suunnitella ajoissa tulevaa. Toisaalta kaiken suorittamisen vastapainoksi leirityössä saa olla läsnäoleva, lempeä ja lähestyttävä aikuinen kaikille leirin osallistujille.

Parasta tässä työssä on uusien ihmisten tapaaminen, yhteistyökontaktien solmiminen järjestöjen välillä ja palkitsevat, positiiviset kohtaamiset eri-ikäisten ja erilaisen taustan omaavien leiriläisten kanssa. On upeaa nähdä, kuinka tiiviitä suhteita lapset, nuoret ja perheet solmivat jo yhden leiriviikonlopun aikana.  Nautin siitä, että saan olla luomassa osallistujille turvallisia, virkistäviä ja innostavia leirielämyksiä. Vajaan puolentoista vuoden kokemuksella suosittelen järjestöalaa lämpimästi. Ainakin omassa roolissani työ jakautuu sopivassa suhteessa hallinnollisiin suunnittelutöihin ja varsinaiseen leirityöhön lasten, nuorten ja perheiden parissa. Toivon, että voin omalla kokemuksellani innostaa myös muita järjestötoiminnan pariin – roolisi voi olla niin vapaaehtoinen, työntekijä kuin toimintaan osallistuva aktiivi.”

 

Aurinkoterveisin, 
Miitta Riekki

 

 

 

 

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi