Leirinjohtajat esittäytyvät

Kesän 2019 leirit pyörähtävät pian käyntiin ja Akkiksessa vietetään parhaillaan koulutus- ja suunnittelupäiviä. Ohjaajat ja leirinjohtajat tutustuvat toisiinsa, valmistelevat Hauhon lomakeskuksen leirikuntoon ja kouluttautuvat muun muassa vesipelastuksen, ensisammutuksen sekä ensiavun osalta.

Akkiksessa kesän leiriarjen sujumisesta vastaa kaksi leirinjohtajaa, Tuomas ja Mari! Johtikset pääsivät haastateltaviksi aivan kesäleirien alkamisen kynnyksellä.

 

Ikä ja asuinpaikka? Mitä opiskelet ja mikä sinusta tulee isona?

Tuomas: 22 vuotta, Espoo. Opiskelen luokan- ja musiikinopettajaksi Turussa, isona musta tulee ainakin ope!

Mari: Opiskelen luokanopettajaksi, musta tulee isona opettaja ja ehkä järjestötäti.

 

Miten päädyit töihin Lasten Kesän leireille? Mistä löysit meidät?

Mari: Löysin Lasten Kesän opiskelijakaverin jättämän työnhakuilmoituksen kautta. Sittemmin ilmeni tarve leirinjohtajalle ja oma työkokemukseni tuntui tehtävään sopivalta.

Tuomas: Päädyin Lasten Kesälle töihin vuoden 2018 kesätyöhaun kautta. Ilmoitus työpaikkahausta tuli opiskelujen kautta sähköpostiin. Olin haaveillut leirityöstä jo pitkään, sillä oma leirihistoriani on varsin mittava.

 

Millaisia odotuksia sinulla on kesään liittyen?

Tuomas: Odotan kesältä hauskoja yhteisohjelmia, loistavaa työporukkaa ja erityisesti leiriläisten kanssa puuhaamista. Myös jätski kuuluu kesän odotuksiin.

Mari: Kesältä odotan mukavaa yhdessä tekemistä ja mahdollisuutta luoda leiriläisille ikimuistoisia hetkiä.

 

Kerro muutama kiva asia tulevasta työparistasi!

Mari: Työparini Tuomas on ihan huikea! Kun ollaan suunnittelemassa jotakin asiaa, niin alan heitellä ideoita ja ei mene montaa minuuttia, kun Tuomas on jo hoitanut homman, tai vähintään kirjannut muistiin kaikki tarvittavat tiedot.

Tuomas: Marilla on vankkaa ja monipuolista kokemusta, mikä tuo varmasti kaikenlaista mukavaa yhteiseen työhömme. Mari on luotettava ja hauska työkaveri.

 

Lemppariasiat kesässä? Entä kesäleireillä?

Tuomas: Kesän lemppariasioihin kuuluu ehdottomasti mökkeily niin yksin kuin porukalla sekä mökkeilyyn liittyvä touhuilu. Odotan myös maastopyörälenkkejä. Kesäleirellä parasta on leirin yhteisöllisyys, huipputyypit (niin leiriläiset kuin ohjaajatkin) sekä kaikki yhteiset ohjelmat.

Mari: Lemppariasia kesässä on metsässä käveleminen ja saunomisen lomassa uiminen. Kesäleireillä parhaita ovat ne hetket, kun leiriä on jo kulunut muutama päivä ja piha on täynnä leiritohinaa, jota voi juuri siinä hetkessä vain katsella ja myötäelää.

 

Veikkauksesi kesähitiksi 2019?

Mari: En osaa sanoa mitään kesähiteistä, koska oma musiikkimaku on metallipainotteista.

Tuomas: Henkilökohtainen kesähittini on Magnumin valkosuklaa-keksijäätelö. Leirin kesähitiksi noussee uudessa rantakatsomossa tapahtuva touhuilu JVG:n Ikuinen vappu -kappaleen tahtiin.

 

Erityistaitosi leirinjohtajana?

Tuomas: Usein hyödylliseksi havaittu erittäin nopea syöminen!

Mari: Leirinjohtajana erityistaitojani ovat kekseliäisyys, joustavuus ja ihmisten kohtaaminen.

 

Kiitos Marille ja Tuomakselle haastattelusta, tsemppiä tulevaan kesään ja aurinkoisia leiripäiviä. Nähdään Akkiksessa!

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi