Leiri-info

Tutustu leireihimme yksityiskohtaisemmin alasivujen kautta.

Leiritoiminta -alasivulta löydät muun muassa lisätietoa leirien ajankohdista sekä leirilupauksesta.

Looking for some information in English? Please click here.

Lomatuesta pähkinänkuoressa

Lasten Kesän leiritoiminta on Veikkaus-tuettua ja Veikkaus-tuetut lomat jaetaan hakemusten perusteella. Hakulomake on täytettävä kokonaan, muuten Veikkauksen lomatukea ei voida myöntää. Ilman lomatukea leirin hinta on kaksinkertainen. Lomatukea leiriin voi hakea useammankin kerran vuodessa, vaikka jokaiselle leirille.

Lomatukea varten pisteytämme jokaisen hakemuksen. Lomatukea ei voida myöntää ulkomailla asuville, vaan leiriläisellä tulee olla suomalainen osoite. Lomatuen kannalta kansalaisuudella ei ole merkitystä. Lomatukea ei voida myöntää ammatillisessa laitoshoidossa asuville lapsille ja nuorille vaan vain yksityisessä kotitaloudessa asuville. Mikäli hakemuksessa annettujen tietojen perusteella ei voida myöntää lomatukea, olemme yhteydessä henkilökohtaisesti ja pyydämme täydennystä hakemukseen.

Jokaiselle leirille on oma hakuaikansa ja täytämme leiripaikat hakemusten perusteella. Mikäli hakuajan umpeuduttua on vapaita leiripaikkoja, kuten yleensä on, täytämme ne ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilman Veikkaus-tukea leirille voi ilmoittautua suoraan, mutta tällöin hinta on korkeampi.

Käsittelemme Lasten Kesän toimistolla kaikki tiedot luottamuksellisesti. Lapsen kanssa työskentelevälle leiriohjaajalle annetaan vain leirin kannalta tarpeelliset tiedot. Jokainen leiriläinen on ohjaajalle erityinen ja tervetullut. Asianmukaiset lisätiedot lääkityksistä, allergioista ja käytöksestä mahdollistavat keskittymisen laadukkaaseen leiritoimintaan, osaamme esimerkiksi houkutella ujon leiriläisen mukaan toimintaan pikkuhiljaa.

Lue tarkemmin lomatuen myöntämisestä täältä.

Koronavirustilanteen huomiointi Lasten Kesä ry:n leireillä

Huomioimme leirien järjestelyissä ja ohjelmassa erityisen tarkkaan
nykyiset koronavirusohjeistukset tartuntariskin ehkäisemiseksi.

Muistutamme että leirille ei saa tulla oireisena tai kipeänä, ja suosituksen mukaan sairastamisen jälkeen tulee koko leirille osallistuvan perheellä olla vähintään kaksi täysin tervettä päivää ennen leirin alkua!

Leireillä:

  • Leireillä huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta ja siivousta tehostetaan leiriohjelmien ja -ryhmien välillä.
  • Leirillä (talvikauden leirit) toimitaan kahdessa ryhmässä, jossa kummassakin on maksimissaan 20 leiriläistä. Ryhmät toimivat erillään niin ohjelman kuin ruokailujen suhteen. Samat työntekijät ovat koko leiriviikon saman ryhmän kanssa.
  • Yhteiskuljetus on ainoa paikka, jossa leiriryhmät ovat samassa tilassa samaan aikaan. Bussissa jaetaan maskeja ja sellaista tulee jokaisen 4 luokkalaisen tai ylemmällä luokka-asteella olevan käyttää matkan ajan. Maskeja jaossa kaikille halukkaille. Tästä syystä ei bussiin kannata välttämättä pakata matkaan ollenkaan herkkuja tai eväitä. Seuraamme maskisuositusten mahdollista muuttumista kesän leirien suhteen.
  • Leirillä on ohjaajille maskisuositus ja maskeja on jaossa myös leiriläisille, käyttäminen on vapaaehtoista.
  • Mikäli lapsi sairastuu ja oireet täsmäävät koronaan, on leirillä kotitestejä, joilla voidaan harkinnan mukaan testata leiriläinen. Mikäli koronatesti on positiivinen saatetaan leirillä testata leiriläisiä laajemmin. Testaus tehdään lääkkeistä vastaavan ohjaajan kanssa ja leiriltä ollaan asiasta yhteydessä kotiin.
  • Leirillä sairastuneen lapsen kotiinhaku on perheen vastuulla, leirinjohtaja on kotiin yhteydessä mikäli leiri joudutaan keskeyttämään sairastumisen takia.
  • Leirin voi peruutusehtojemme mukaisesti perua kuluitta viikkoa ennen ja sen jälkeenkin, mikäli syynä on sairastuminen. Leirimaksuja leiriläisen keskeytyneestä leiristä ei palauteta.
  • Yli 16-vuotiailta edellytetään koronapassia tai negatiivista (koti)testitulosta leirille lähtiessä. Passit tarkistetaan bussilla/leirille saapuessa ohjaajan toimesta. Koronapassi tarkistetaan mikäli se on otettu jälleen käyttöön ja sen käytöstä tapahtumissa on suositus Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin koronaohjeistuksissa.
 

Leirin voi perua maksutta vielä viikko ennen leirin alkua. Mikäli peruutus tulee leiriviikolla johtuen sairastumisesta/koronaepäilystä voimme palauttaa leirimaksun sairaus-/testissäkäymistodistusta vastaan.

Mikäli kahden viikon aikana leirin päättymisestä jollain leirille osallistuneella todetaan koronatartunta, pyydämme olemaan yhteydessä Lasten Kesän toimistoon. Mahdollisista altistumisista tiedotamme yksityisyydensuojaa kunnioittaen.

Kiitämme ymmärryksestä ja huolellisuudesta!