Leirivuosi 2018

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Kasvun vuosi 

Joulukuussa on hyvä pysähtyä katsomaan hetkeksi taaksepäin ja muistella kuluneen vuoden tapahtumia. Lähestyvä joulu ohjaa toivottavasti itse kunkin rauhoittumaan ja miettimään asioita, jotka omassa arjessa ovat hyvin. On siis mitä otollisin aika lausua kiitos ympäröiville, merkityksellisille ihmisille!

Meille vuosi 2018 on ollut jälleen kerran tapahtumarikas ja toiminnantäyteinen. Hauhon kesäleireille ja Helsingin päiväleireille osallistui ennätysmäärä lapsia ja nuoria, yhteistyöleirejä järjestettiin aktiivisesti vuoden ympäri ja Leiritoiminta perheitä tukemassa -hankkeen yksitoista perheleiriä toivat mukanaan suuren joukon uusia leiriläisiä.

Kaiken kaikkiaan Lasten Kesän järjestämän leiritoiminnan parissa on ollut mukana tänä vuonna huimat 1 800 leiriläistä! Toiminnan kasvua selittää moni asia: hyvässä vauhdissa oleva perheleirihanke, panostus leirimarkkinointiin, päiväleiritoiminnan kasvu, uudet yhteistyöleirit ja aktiivinen näkyvyys sosiaalisessa mediassa. Toivomme, että positiivinen sanoma leireistämme jatkaa leviämistään yhteistyöverkostojen, työntekijöiden, somen ja leiriläisten kautta.

Leiritoiminnan monet kasvot

Olemme julkaisseet jo useampana vuonna joulukalenteria Facebookissa ja tänä vuonna kalenterimme laajeni myös Instagramin puolelle. Tämänvuotisessa kalenterissa halusimme tuoda esiin henkilöitä kaikilta leiritoiminnan osa-alueilta. Kalenteriluukkujen takaa onkin paljastunut niin leiriläisiä, ohjaajia, leirinjohtajia, Hauhon lomakeskuksen ja toimiston työntekijöitä kuin johtokunnan jäseniä. Heistä jokaisella on oma tärkeä roolinsa ja merkityksensä Lasten Kesän leiritoiminnassa.

Leirejä tehdään ihmiseltä ihmiselle. Turvallisuus, yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja kohtaaminen ovat meidän toimintamme perusarvot. Leirityössä ohjaajana ja leirinjohtajana tutuksi tulevat niin viihdyttäjän, kuuntelijan, rajoja asettavan aikuisen kuin lohduttajan roolit. Tässä työssä tarvitaan suurta sydäntä ja lämmintä syliä. Leirityö on kuluttavaa, mutta se myös opettaa ja antaa valtavasti. Tämä tuli upeasti esiin, kun haastattelimme ohjaajia joulukalenteria varten. Leirikeskuksemme on monelle työntekijälle tärkeä ja rakas paikka. Tärkeän siitä tekevät monet asiat, mutta vuosi toisensa jälkeen merkittävimmiksi seikoiksi nousevat ihanat leiriläiset ja kannustava työyhteisö.

Hyvä osoitus turvallisen ja toimivan työyhteisön luomisesta on jo neljättä kertaa tänä vuonna ansaittu palkintosija Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa. Emme olisi yltäneet tähän saavutukseen ilman kaikkien osapuolten toimivaa yhteistyötä.  Onnistunut työkokemus rakennetaan huolellisen rekrytoinnin, hyvän perehdytyksen, oikeudenmukaisen kohtelemisen ja vahvistavan palautteen antamisen keinoin. Odotamme jo innolla tammikuussa alkavaa kesän 2019 ohjaajahakua, joka tuo taas mukanaan monta uutta, iloista kasvoa leiritoimintaan!

Joulun rauhaa

Kulunut vuosi on ollut kasvun, muutoksen ja kehittymisen aikaa. Leiritoiminta on ottanut vuoden aikana suuria harppauksia eteenpäin ja luotamme kasvun jatkuvan myös ensi vuoden puolella. Vaikka ajatukset onkin suunnattu jo tulevaan, on sitä ennen aika rauhoittua joulun viettoon. Lausumme lämpimän kiitoksen kaikille vuoden aikana toiminnassamme mukana olleille. Olkoon joulunne turvallinen, rentouttava ja ilontäyteinen. Päätämme vuoden viimeisen blogikirjoituksen Joulun rauhaa -kappaleen sanoihin:

”Jos jouluilon jälkeen vielä ilota voi
Ei parempaa lahjaa nyt toivoa vois
Näin pääsimme jouluun, ja riemuita saa
Kun vuosi on mennyt, käy uusi oven taa.”

Iloisin jouluterveisin,
Toimiston tontut Senja, Hanna, Kake ja Miitta

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi