kunniakuja käsillä

Toimiva perhe – toimivampi arki! -hanke nostaa purjeensa ylös

Uusi alkava syksy on tuonut tullessaan myös uutta intoa, jännitystä ja ajateltavaa, kun lasten- ja yhteistyöleirien sekä leirikoulujen rinnalla käynnistyvät Toimiva perhe – toimivampi arki! -hankkeen perheleirit Hauholla. Vihdoin, onhan näitä jo odoteltu! Ensimmäinen kurssiviikonloppu siintää jo parin viikon päässä syyskuun lopussa, ja siitä eteenpäin Toimiva perhe -kursseja järjestetään muutaman kuukauden välein aina syksyyn 2024 saakka.

Hankkeen perheleiriviikonloppujen ytimessä on Toimiva perhe -kurssi, jonka vanhemmat suorittavat kahden viikonlopun ja niiden välisen jakson aikana. Toimiva perhe on tohtori Thomas Gordonin filosofiaan perustuva kurssi, jota on järjestetty ja kehitetty vuosikymmenten ajan. Kursseja on järjestetty kaikkiaan yli 50 maassa, mikä osoittaa sen riippumattomuuden esimerkiksi kulttuurillisista, uskonnollista tai poliittisista tekijöistä. Jokainen kurssi on kuitenkin osallistujiensa näköinen, mikä takaa turvallisen ilmapiirin, kurssilaisten omien lähtökohtien ja tarpeiden huomioinnin sekä vertaistuen tarjoamisen toinen toisillemme.

Kuten kaikki leiritoimintamme, myös uusi perheleirihankkeemme on lapsilähtöistä. Lapset eivät ole ainoastaan ”hoidossa” vanhempien ohjelman aikana, vaan myös heille suunnattu ohjelma on suunniteltu tunne- ja vuorovaikutusteeman ympärille ikätasoisesti. Ohjelmat muodostavat eheän kokonaisuuden niin aikuisille kuin lapsille koko kurssin ajan! Ohjaajina ovat koulutetut ja ammattimaiset leiriohjaajamme, jotka vastaavat myös perheiden viihtyvyydestä kursseilla.

Etenkin vanhempien ohjelma on melko intensiivistä, mutta sen vastapainoksi varsinkin iltaisin on varattu aikaa myös rennolle yhdessäololle, ulkoilulle, leirinuotiolle ja saunomiselle ja tietenkin lepäämiselle. Parhaimmillaan hankkeen kurssit tarjoavat oppimisen lisäksi pienen hengähdystauon arjen kiireestä, kun ei tarvitse huolehtia ruuanlaitosta, virikkeiden keksimisestä tai yleisestä järjestyksestä.

Hankkeen kursseilla tärkeä arvo on, että jokaisella osallistujalla tilanteestaan ja lähtökohdistaan riippumatta olisi turvallinen tila kokeilla, onnistua, epäonnistua, jakaa kokemuksia, ottaa riskejä, oppia ja pitää hauskaa omalla tavallaan ❤️

ps. Jos olet itse kiinnostunut Toimiva perhe -kurssien ohjaamisesta, katso täältä lisätiedot ja ajankohdat ohjaajakoulutuksista syksyllä 2022. Luvassa on taatusti laadukasta opetusta valtavan taitavine kouluttajineen!

Artturi Karppinen

Hankekoordinaattori ja tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja 

 

 

 

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi