Yhteistyön iloa – Adoptioperheet ry

Me Lasten Kesällä teemme monipuolista yhteistyötä eri järjestötoimijoiden, koulujen ja muiden tahojen kanssa. Järjestämme leirejä ja leirikouluja ympärivuotisesti. Yksi merkittävä kumppani vuodesta 2015 alkaen on ollut Adoptioperheet ry. Yhdistys on valtakunnallinen ja sen toiminta kohdistuu kotimaasta ja ulkomailta adoptoiduille, adoptiota harkitseville, adoptioprosessissa mukana oleville ja kotimaasta sekä ulkomailta adoptoineille henkilöille. Järjestämme vuosittain viisi yhteistyöleiriä Hauhon lomakeskuksessa lapsille, nuorille ja aikuisille.

Leirien valmistelu ja suunnittelu toteutetaan yhdessä Adoptioperheiden työntekijöiden, erityisesti nuorisotoiminnan kehittäjän Elias Helmisen ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin Hanna-Kaisa Virtasen kanssa. Elias ja Hanna-Kaisa ovat myös mukana käytännön leiritoiminnassa esimerkiksi kevään nuorten leirillä ja kesäleirillä Hauhon lomakeskuksessa.

Elokuussa 2018 Hauholla järjestettiin kaksi Adoptioperheiden yhteistyöleiriä: lasten ja nuorten kesäleiri 1.-4.8. sekä lapsi ja aikuinen -viikonloppu 10.-12.8. Lasten ja nuorten leirin osallistujat olivat iältään 9-17-vuotiaita ja leiriläisiä oli mukana yli 70. Leirin osallistujia yhdistää adoptiotausta ja leiri tarjoaakin tärkeän kanavan vertaistuelle ja uusien kavereiden tapaamiselle. Viikonlopun aikana ehdittiin muun muassa suppailemaan Akkijärvellä, kokeilemaan sumopukuja, nauttimaan aurinkoisista keleistä rantabileiden muodossa sekä tietysti juhlistamaan viimeistä leiri-iltaa perinteisesti diskoillen. Monelle leirikonkarille elokuun kesäleiri oli viimeinen ennen täysi-ikäistymistä. Onneksi leireille on mahdollista osallistua tulevaisuudessa myös Adoptioperheiden leirikummitoiminnan kautta!

 

Kuvassa kesän 2018 vastaava leirinjohtaja Artturi, Adoptioperheiden Hanna-Kaisa ja Elias sekä kesäleirin osallistujat Mikael ja Robeley

 

Lapsi ja aikuinen -viikonlopun osallistujat olivat 6-13-vuotiaita adoptoituja lapsia ja heidän läheisiä aikuisiaan. Osallistujia oli täyden neljän majoitustalon verran, yhteensä 50 leireilijää. Viikonlopun aikana päästiin paistamaan lettuja leirinuotiolla, saunomaan ja uimaan, kokeilemaan korikiipeilyä, jättisaippuakuplien tekoa ja äänibingoa! Aikuisille oli lauantain aikana tarjolla mindfulness-metsäkävelyä sekä metsäjoogahetki. Iltapäivällä aikuiset pääsivät vertaiskeskustelemaan adoptioperheiden arkea koskettavista muutoksista. Ohjatun toiminnan lisäksi viikonloppu mahdollisti rennon yhdessäolon luonnon rauhassa. Seuraava lapsi ja aikuinen -viikonloppu järjestetään Hauhon lomakeskuksessa 2.-4.11.2018.

Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa on loistava oppimisen paikka kaikille osapuolille. Yhdessä suunniteltu ja toteutettu leiri vahvistaa aitoa osaamisen jakamista, uusiin ihmisiin tutustumista ja kaikkien osallistujatahojen toiminnan näkyväksi tekemistä. Kiitos Adoptioperheet ry:lle iloisesta ja saumattomasta yhteistyöstä – jatketaan samaan malliin!

 

Kiinnostuitko yhteistyöstä? Ota rohkeasti yhteyttä Lasten Kesän toimistoon!

Lisätietoa Adoptioperheet ry:n toiminnasta nettisivuilta www.adoptioperheet.fi/

 

Iltanuotion herkkuja lapsi ja aikuinen -viikonloppuna

 

 

 

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi