Onnistuneen leirin resepti

Kesä 2019 on täällä, helmikuun jäätävistä keleistä huolimatta. Tammi-helmikuussa saimme valita töihin ensi kesän tärkeimmät tekijät: ohjaajat. Saimme lähes 400 innostunutta, ammattitaidosta ja osaamisesta kertovaa hakemusta Hauhon lomakeskuksen leireille ja retkipäiväleireille. Hakemusten lukemiseen käytettiin päiväkausia ja tunteet vaihtelivat ylpeydestä epäuskoon: vau, näinkö paljon saamme loistavia hakemuksia!

Kutsuimme haastatteluun hakijoista kiinnostavimmat. Jo haastattelukutsuista lähtien takaraivossa oli ajatus kesän huipputiimeistä. Jokainen kohtaamamme hakija olisi voinut tulla meille ensi kesänä töihin. Ikävästä resurssien tuomasta rajoituksesta johtuen jouduimme kuitenkin vielä rajaamaan valintojamme.

Helpottaaksemme valinnan tuskaa runsaudenpulan keskellä, pohdimme paljon hyvän ohjaajan ominaisuuksia osana hyvää leirikokemusta. Jos hyvän leirin resepti sisältää leikkiin ja yhdessäoloon houkuttelevien puitteiden, maistuvan ruuan (#vikanillandiscopizza!) sekä ikimuistoisen leiriohjelman lisäksi ne ­­tärkeistä tärkeimmät leirikaverit, on keskiössä myös turvallinen leirikokemus. Leirillä lapsen on mahdollista rakentaa itseluottamusta turvallisessa sosiaalisessa vertaisryhmässä.

Turvallisuutta on monenlaista. Leirilupauksessamme (lue täältä) takaamme monia fyysiseen turvallisuuteen liittyviä käytäntöjä. Näiden asioiden lisäksi turvallinen leirikokemus syntyy yhdessä sovituista leirin pelisäännöistä, päivittäisistä rutiineista ja luottamuksesta. Luottamuksesta siihen, että lapsi saa olla leirillä sellaisena kuin on ja opetella ryhmässä toimimisen taitoja kiireettä. Ja siihen, että ohjaaja osaa kohdata erilaiset lapset leiriryhmän jäseninä. Leiri ei ole yhden leiriläisen aikaansaannos eikä myöskään yksittäisen ohjaajan, leirinjohtajan tai toimiston väen tuotos. Leiri on kokonaisuus, johon vaikuttavat niin leiriläisten persoonat ja mielenkiinnon kohteet kuin ohjaajatiimin innostus, osaaminen ja yhteistyö yhdistettynä kevään aikana tehtyyn huolelliseen valmisteluun.

Nyt jäämme odottelemaan kesän ensimmäisiä leiriläisiä. Perhosia vatsassa! Ystävänpäivänä räjähdysmäisesti alkaneen leirihaun perusteella saamme nauttia täysistä leireistä koko kesän ajan. Kaiken tämän mahdollistaa upea leiritiimimme vuosimallia 2019: tervetuloa remmiin johtikset ja ohjaajat!

Iloisin terveisin,
Senja ja Hanna Lasten Kesän toimistolta

Jaa tämä kirjoitus!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Blogi